"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На відновлення промисловості Луганщини потрібно 400 мільйонів

Неділя, 14 вересня 2014, 12:53

Станом на кінець серпня в Луганській області руйнування зазнали три десятка великих промислових підприємств.

Про це свідчить наявний в распоряженні ZN.UA список руйнувань інфраструктури області, наданий в.о. губернатора Іриною Верігіною.

Орієнтовна сума, яка буде потрібно на їх відновлення, становить мінімум 400 млн гривень і 170 млн дол.

Варто відзначити, що з 28 підприємств, зазначених у списку, тільки 4 державних.

Реклама:

При цьому за двома з немає ніяких даних - встановити характер руйнувань і вартість відновлювальних робіт не представляється можливим, так як територія заводів зайнята бойовиками і там все ще ведуться активні бойові дії.

Примітно, що найбільший обсяг необхідних коштів - причому, в валютному еквіваленті - значиться навпроти Лисичанського НПЗ (ЛИНІК, належить "Роснєфті").

Як наголошується в документі, на підприємстві "зруйнована частина цехів технологічного обладнання" а також "відкачано всю нафту їх технологічного трубопроводу". Російський акціонер (глава компанії Ігор Сєчін, проти якого введені санкції США і ЄС) оцінив збиток в 170 млн дол (120 млн дол. - для закачки нафти і 50 млн дол. - на ремонт цехів).

Ще однією великою статтею значиться "Алчевський меткомбінат" і "Авдіївський коксохімічний завод" ("Метінвест") Ріната Ахметова. На їх відновлення потрібно 150 млн грн. Така ж сума вказана і для підприємства "Луганський патронний завод".

Для решти промпідприємств обсяг коштів коливається в межах декількох мільйонів гривень, не перевищуючи в окремих випадках 15-16 млн.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: