"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прикордонники знову хочуть купити вертольотів на 100 мільйонів

Неділя, 14 вересня 2014, 12:26

Військова частина 1467 прикордонної служби оголосила тендер на постачання трьох легких патрульних вертольотів на очікувану суму 95,45 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Розкриття пропозицій призначено на 6 листопада, вертольоти мають бути поставлені не пізніше 1 грудня 2015 року.

Харківські прикордонники вже намагались придбати аналогічні гвинтокрили у 2011 році. Тоді було акцептовано пропозицію американської фірми "EnstromHelicopterCorporation" вартістю 7,74 млн доларів (61,71 млн грн по курсу).

Реклама:

Однак тендер тоді визнали таким що не відбувся, оскільки акцептована ціна перевищувала суму, передбачену замовником на закупівлю.

Нинішня очікувана сума 95,45 млн гривень по нинішньому курсу НБУ становить 7,37 млн доларів.

Вертольоти мають бути обладнані автономними портативними автоматизованими робочими місцями (ноутбук з веб камерою, мікрофоном, 3G-модемом для доступу до мережі Internet та захисним кейсом) зі встановленим спеціальним програмним забезпеченням для обслуговування систем вертольота та двигунів, багатофункціональною інтегрованою пілотажно-навігаційною система типу Chelton EFIS ("скляна кабіна").

Також кожен вертоліт має бути обладнаним моніторинговим обладнанням, а саме гіростабілізованою оптико-електронною системою (ГОЕС) типу FLIR Ultra 8500 XR.

Головка сенсорів ГОЕС має бути орієнтована у нижню півсферу та складатись з денної кольорової телевізійної камери та тепловізора.

Практична дальність польоту повинна становити не менше 600 км, максимальна тривалість – не менше 4 годин.

Максимальна швидкість горизонтального польоту біля землі в умовах міжнародної стандартної атмосфери повинна становити не менше 200 км/год.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!