"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Путіна кажуть, що зростання цін не пов'язане з санкціями у РФ

Неділя, 14 вересня 2014, 11:22

Зростання цін на продукти пов'язане з "подорожчанням кормів", а не в введенням продовольчого ембарго.

Про це заявив помічник президента Росії Андрій Бєлоусов в ефірі програми "Вести в суботу" на каналі "Росія 1".

З березня 2014 року в відношенні Росії було введено кілька пакетів санкцій, спочатку точкових, спрямованих проти окремих осіб, а потім і більш широких, які зачіпають цілі сектори економіки.

29 липня Мінфін США оголосив про введення санкцій проти Банку Москви, ВТБ і Россельхозбанка, а також Об'єднаної суднобудівної корпорації РФ.

Реклама:

В якості заходів у Росія обмежила імпорт продуктів з країн, що приєдналися до пакету санкцій проти неї.

Під заборону потрапили яловичина, свинина, риба, овочі, фрукти, молочна продукція і ряд інших продуктів з США, Канади, Австралії, Норвегії та країн ЄС.

12 вересня Євросоюзом було введено новий пакет санкцій, куди увійшли три паливно-енергетичні компаній Росії - "Роснефть", "Транснефть" і "Газпром нафта".

ЄС ввів заборону на торги облігаціями цих компаній з терміном обігу понад 30 днів і участь в організації випусків таких паперів. Також були прийняті обмеження на на надання позик та інвестиційних послуг для п'яти російських банків - Сбербанк, ВТБ, Газпромбанку, ВЕБ і Россельхозбанка.

"Ціни у нас дійсно підросли. Тільки я вам скажу, що це ніякого відношення до антісанкцій не має, тому що вони всі підросли ще до того, як ми це все ввели", - повідомив Білоусов, зазначивши, що вартість молочної продукції і м'яса птиці зросла ще до середини року.

Коментуючи можливість введення нових санкцій відносно ЄС, Білоусов повідомив, що влада вже розробила різні заходи, "від самих м'яких до найжорсткіших, іранського зразка".

Бєлоусов також заявив, що в якості заходів у відповідь на новий пакет санкцій ЄС Росія може ввести ембарго на імпорт автомобілів і деяких видів одягу.

"У нас є цілий ряд несільськогосподарських продуктів, де наші, насамперед європейські, партнери більше залежать від Росії, ніж Росія від них. Це стосується, наприклад, завезення автомобілів, насамперед старих автомобілів, це стосується деяких видів товарів легкої промисловості", - зазначив він.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!