"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За 5 років Україна може знизити споживання газу на 5 мільярдів кубів

Понеділок, 1 вересня 2014, 20:53

Впровадження стимулюючих заходів щодо заміщення природного газу іншими видами палива дозволить до 2020 року зменшити його споживання на 5 мільярдів кубометрів.

Про це сказав начальник Управління житлової політики Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону Юрій Юсипець у Вінниці під час круглого столу, передає прес-служба міністерства.

Як зазначається, це знизить видатки Державного бюджету на 8,6 млрд гривень на компенсацію НАК "Нафтогаз України" різниці між закупівельною ціною імпортного газу та ціною газу, що постачається теплогенеруючим підприємствам для виробництва тепла для населення.

Юсипець поінформував, що загалом по країні теплопостачання житлового фонду та соціальної сфери забезпечують 23 тисячі котелень, серед яких вже функціонує більше 4 тисяч котелень, на яких застосовуються новітні енергоефективні технології та обладнання.

Реклама:

Зокрема, 281 така котельня працює у Житомирській області, 189 - у Вінницькій, 183 - у Хмельницькій, 70 - у Рівненській, 3 - у Чернівецькій області.

"Робота з модернізації існуючих котелень, встановлення нових блочно-модульних котелень, автоматизації системи управління, переоснащення котелень на тверде паливо, встановлення теплових насосних установок, застосування альтернативних джерел енергії, використання електричної енергії для потреб теплопостачання, впровадження когенераційних технологій на об’єктах ведеться в усіх регіонах України", - сказав Юсипець.

За його словами, тільки у Житомирській області більше 40 котелень вже переведено на тверде паливо, а у Хмельницькій та Вінницькій областях модернізовано більше 100 котелень.

"Загалом у зазначених регіонах реалізовано більше 250 проектів, які спрямовані на зменшення споживання природного газу при виробництві теплової енергії", - повідомляє прес-служба.

Також в Україні працює 57 когенераційних установок в Донецькій, Хмельницькій, Черкаській, Дніпропетровській, Луганській, Одеській, Київській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Юсипець також зазначив, що одним із основних напрямків розвитку альтернативних і відновлювальних джерел енергії для України є реалізація біоенергетичних проектів, що передбачають заміщення природного газу біомасою.

На його думку, постанова Кабінету міністрів "Про стимулювання заміщення природного газу у сфері теплопостачання", яка прийнята Урядом 9 липня цього року, стала необхідним механізмом для розвитку подібних проектів в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: