Світовий банк може виділити Україні ще 500 мільйонів

П'ятниця, 8 серпня 2014, 20:01

Світовий банк може прийняти рішення про виділення другої частини фінансування в рамках програмної позики на політику розвитку фінансового сектора (DPL-2) Україна в розмірі 500 мільйонів доларів вже на початку 2015 року.

Про це повідомив директор СБ у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фан, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваюся, це буде затверджено радою директорів на самому початку наступного календарного року", - сказав він журналістам у п'ятницю за підсумками підписання кредитної угоди про виділення першої частини позики з цього фінансування, загальний обсяг якого становить 1 млрд доларів.

За його словами, позика надається на строк 16 років з семирічним пільговим періодом за невисокою комбінованою ставкою.

Реклама:

Директор у справах Білорусії, Молдови підкреслив, що ці кошти спрямовуються до державного бюджету: надання такого фінансування, серед іншого, зміцнить фінансову та регуляторні можливості Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в питанні проблем неплатоспроможних банків.

"Затвердження радою директорів цієї суми є визнанням тих важливих реформ, які зробила влада для реструктуризації фінансового сектора і для поліпшення ефективності і стійкості банківської системи", - сказав він.

Фан нагадав, що рада директорів СБ за останні п'ять місяців затвердила п'ять позик для України на загальну суму 2,3 млрд доларів, а Міжнародна фінансова корпорація що входить до групи СБ прийняла рішення про виділення коштів у сумі 250 млн доларів.

За його словами, в жовтні-листопаді очікується затвердження радою директорів кредитного проекту в сфері передачі електроенергії, а також у сфері охорони здоров'я об'ємом 300 млн доларів, а в листопаді-грудні може бути схвалено виділення фінансування в рамках проекту з підтримки політики розвитку фіскальної та інституційної сфер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!