Фермерам обіцяють "розумну" мобілізацію і "стоп" перевіркам

Вівторок, 5 серпня 2014, 19:50

Заступник міністра аграрної політики Андрій Дикун пообіцяв аграріям "розумну" мобілізацію, зупинку перевірок на час жнив та посівної, та максимальне сприяння.

Про це він заявив у Харкові після відвідин зони АТО, повідомляє прес-служба МінАПК.

"Сьогодні є ряд тривожних повідомлень з деяких регіонів України про тиск і перевірки з боку фіскальних органів. Та про примусову мобілізацію, коли мало не увесь чоловічий склад підприємства мобілізують. Мінагрополітики стоїть на таких позиціях - мобілізація має бути розумною", - розповів Дикун.

За його словами, по мобілізації досі діє постанова від 25 квітня, коли фахівців та спеціалістів аграрного підприємства мобілізують в останню чергу.

Реклама:

"Тому якщо якийсь військкомат намагається забрати ваших працівників, які задіяні в жнивах чи складних технологічних процесах, то ви, як керівник, пишіть заяву комісару, що даний працівник не може бути мобілізований з тих чи інших причин", - заявив заступник міністра.

"Також, як реакція на повідомлення аграріїв, ми звернулися до контролюючих органів з листом, де закликали зупинити будь-які перевірки під час жнив та посівної. Це те, що на даний момент Мінагрополітики робить для аграріїв", - додав він.

Також Дикун закликав аграріїв бути більш активними, долучатися до роботи Мінагрополітики та створення законопроектів через профільні асоціації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: