"Південний потік" у Болгарії заморозять до рішення ЄК

Вівторок, 5 серпня 2014, 14:49

Президент Болгарії Росен Плевнелієв підтримав проект будівництва "Південного потоку" за європейськими правилами.

Про це Плевнелієв повідомив у вівторок, говорячи про завдання, які стоять перед технічним урядом країни на найближчі два місяці.

"Підтримую проект будівництва газопроводу за європейськими правилами. Проте до рішення Європейської комісії "Південний потік" у Болгарії буде заморожений", - заявив глава держави.

На початку червня 2014 року після візиту до Болгарії американських конгресменів уряд країни заморозив реалізацію проекту "Південний потік".

Реклама:

Тоді на зустрічі з прем'єр-міністром Болгарії Пламеном Орешарськи сенатор-республіканець Джон Маккейн заявив, що в проекті "Південний потік" має бути менше російської участі.

Єврокомісія 2 червня оголосила про намір призупинити реалізацію проекту "Південний потік" в країнах ЄС, в першу чергу - в Болгарії.

Як повідомляла офіційний представник єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера - Сабіна Бергер, Єврокомісія привела два "юридичних обгрунтування" такого кроку.

За її словами, у Єврокомісії є претензії на предмет відповідності цього проекту нормам "третього енергопакету" ЄС.

Крім того, Брюссель запідозрив Болгарію в "порушенні європейських правил проведення тендерів на будівництво інфраструктурних проектів" та надання "привілейованих можливостей російським і болгарським компаніям".

ИТАР-ТАСС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!