Україна ще не сформувала "списку" компанiй РФ для введення санкцій

Понеділок, 4 серпня 2014, 18:30

Україна поки що не сформувала списку росiйських компанiй та об'єктiв, щодо яких може бути введено санкцiї, однак вiдповiдне питання обговорюється.

Про це заявив голова Державної фiскальної служби Iгор Бiлоус.

"На сьогоднi немає нiяких спискiв приватних або державних росiйських компанiй, немає нiякого "чорного списку". Наразi тривають лише дискусiї щодо загальних персональних санкцiй i санкцiй до юридичних осiб", - сказав вiн.

За словами Бiлоуса, такi санкцiї можна вводити тiльки на найвищому законодавчому рiвнi, i якщо такi рiшення ухвалять, вiд Кабмiну надiйдуть певнi заяви".

Реклама:

"Якщо такi рiшення буде ухвалено, то спочатку потрiбно буде зробити їх законними, i ви побачите вiдповiдний проект закону. Ранiше 12 серпня цього не станеться", - сказав вiн.

Бiлоус зазначив, що "весь свiт, Європа й Америка вже ввели певнi санкцiї, i ми, як сторона, що бере участь у конфлiктi, маємо вжити заходiв".

"Поки що це на рiвнi дискусiй. На сьогоднi нiяких рiшень немає. Ми проводимо технiчну роботу i формуємо список. Це сотнi й тисячi компанiй, i наразi неможливо сказати, якi компанiї будуть чи не будуть у цьому списку. Це все на розглядi уряду, i я просив би зробити акцент на вiдсутностi певного санкцiйного списку", - сказав вiн.

Iнтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!