Коломойський продав бензину на "свою" держмонополію на 39 мільйонів

Понеділок, 4 серпня 2014, 11:04

ПАТ "Укртранснафта" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ ВТФ "Авіас" на постачання автомобільного палива на 39,05 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, на червень-листопад замовлено паливо за наступними цінами:бензин А-92 – 14,60 грн за літр бензин А-95 - 14,7 грн за літр, дизпаливо - 14,6 грн за літр.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ "Оптіма-Транс", яка через ланцюжок зв’язків має відношення до групи "Приват", яку також представляє "Авіас".

Реклама:

"Укртранснафту" з 2009 року очолює Олександр Лазорко, який до призначення працював директором НПК "Галичина", яке також входить в групу "Приват". Увесь цей час паливні тендери держкомпанії вигравали фірми з групи "Приват".

Нагадаємо, у першому півріччі 2014 року "Авіас" та "Укртатнафта" з групи Ігоря Коломойського отримали державні підряди на постачання палива на 0,64 млрд грн.

Без урахування гуртових закупівель "Укрзалізниці", які проводились ще за часів Віктора Януковича, здобутки "приватівців"на паливних тендерах наразі є найбільшими в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!