"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна оштрафувала російських перевізників за польоти до Криму

Понеділок, 4 серпня 2014, 09:06

Слідом за ЄС, які включили низькобюджетну авіакомпанію "Добролет" до списку санкцій за польоти в Крим, покарати російських перевізників вирішила Державіаслужба України.

Про це пишуть "Ведомости".

Як повідомляється, вона виписала штрафи за порушення правил та порядку використання повітряного простору України на 2 млн доларів дюжині авіакомпаній.

У списку є і спеціальний льотний загін "Росія", який займається перевезенням перших осіб держави. Найбільші штрафи виписані "Аерофлоту" і "Глобусу" (разом з "Сибіром" входить до групи S7 Airlines).

Реклама:

Перший отримав 107 постанов майже на 1,2 млн доларів, другий - 45 постанов на 500 000 доларів.

"Все постанови направлені в Державну виконавчу службу України для примусового виконання в порядку, встановленому законом", - вказує служба.

Інспектора також склали більше 600 протоколів на "Аерофлот" про правопорушення у галузі цивільної авіації майже на 6,6 млн доларів. Про які саме правопорушення йдеться, Державіаслужба не повідомляє.

За даними ІТАР-ТАСС, Red Wings повідомлення про штраф не отримувала, юристи "Уральських авіаліній" "розбираються з ситуацією". Російський федеральний чиновник знає, що перевізники оштрафовані за польоти до Криму.

Льотний загін "Росія" не виплачуватиме ніяких штрафів Україні за польоти до Криму, сказав ІТАР-ТАСС прес-секретар керівника справами президента Віктор Хреков, кажучи про те, що для виплати штрафів немає правових підстав.

Представники "Аерофлоту" і групи S7 Airlines від коментарів відмовилися.

У квітні Державіаслужба України вказувала, що з 12 березня аеропорт Сімферополь закритий, але російські авіакомпанії продовжують літати туди.

На думку української сторони, авіакомпанії літали в український аеропорт Сімферополя, який знаходиться на тимчасово окупованій території, пояснює федеральний чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: