НБУ продовжив обмеження з видачі вкладів та обміну валюти

П'ятниця, 29 серпня 2014, 18:20

Національний банк України постановою №540 продовжив з 2 вересня на три місяці дію постанови №328 від 30 травня, якою, зокрема, обмежена видача валютних вкладів і купівля готівкової валюти 15 тисяч гривень на добу.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в НБУ.

Як сказав агентству один з банкірів, на зустрічах що відбулися на цьому тижні з главою НБУ Валерією Гонтаревою окремі учасники пропонували навіть трохи посилити ці обмеження, однак не знайшли підтримки у представників Нацбанку і колег.

Зокрема, Гонтарева зазначила, що більш жорстке обмеження з видачі валютних вкладів (еквівалент 15 тисяч гривень на добу) порівняно з гривневими (150 тисяч гривень на добу) є однією з причин того, що відтік з валютних вкладів триває, тоді як за гривневими до останніх подій на валютному ринку він змінювався припливом.

Реклама:

За словами співрозмовника агентства, глава Нацбанку повідомила, що регулятор готовий був навіть дещо послабити обмеження, введені 328 постановою, однак проти виступив Міжнародний валютний фонд, який побоюється за ситуацію в окремих банках.

"Ті банки, у яких проблеми, не видають і по 15 тисяч гривень, а ті, в яких ситуація стабільна, готові видавати і більше 150 тисяч гривень", - процитував один з учасників зустрічі позицію Гонтаревої, яка зазначила, що центробанк продовжить шукати компроміс в цьому питанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!