У Путіна кажуть, що не збираються перекривати транзит газу в Європу

Середа, 27 серпня 2014, 19:32

Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що висловлювання українських політиків про наміри РФ перекрити транзит газу в ЄС - спроба ввести в оману або навмисно дезінформувати європейських споживачів.

Про це йдеться в повідомленні російського відомства.

"На тлі зустрічі яка відбулася напередодні в Мінську, на якій були досягнуті домовленості про продовження тристоронніх консультацій щодо постачання російського газу до європейських країн через територію України, подив викликають окремі репліки українських політиків про нібито існуючі наміри Росії перекрити транзит газу до країн ЄС", - заявив Новак.

"Ми їх можемо кваліфікувати лише як абсолютно безпідставну спробу ввести в оману або навмисно дезінформувати європейських споживачів російського газу", - додав міністр.

Реклама:

Він також підкреслив, що позиція Росії з даного питання залишається незмінною: "ми докладемо максимум зусиль для забезпечення виконання своїх контрактних зобов'язань перед європейськими імпортерами незалежно від поточної політичної кон'юнктури в тій чи іншій транзитній країні".

"У рамках вирішення цього завдання ми повністю відкриті до конструктивного діалогу з усіма зацікавленими партнерами, включаючи повноважних і відповідальних представників України", - підсумував міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!