"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Влада" Криму хоче забрати майно Коломойського на півострові

Вівторок, 26 серпня 2014, 15:15

Сергій Аксьонов пропонує відшкодовувати жителям Криму вклади в "Приватбанку", одним із співвласників якого є український олігарх і губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський, за рахунок продажу кримських активів співвласників банку.

Про це він заявив в інтерв'ю російському агентству Інтерфакс.

Завершується встановлений законодавством 90-денний термін прийому заяв від кримчан на виплату компенсації за вкладами в українських банках.

"Моя позиція однозначна: кримчани повинні отримати всі кошти, які були заморожені на рахунках в українських банках. Їх вклади в "Приватбанку" будуть відшкодовуватися не тільки за рахунок продажу майна банку, але і за рахунок продажу кримських активів пана Коломойського та інших власників "Приватбанку", - сказав він.

Реклама:

За словами Аксьонова, всі об'єкти в Криму, які належать Коломойському, зараз перевіряє прокуратура. Фахівці розбираються, які кримські підприємства і санаторії є його власністю.

"Перші перевірки показали, що всі об'єкти були відняті в результаті сумнівних схем і позаправових судових рішень. Коломойський нічого в Криму не купував. Я вважаю, що стосовно пана Коломойського потрібно застосувати статтю кримінального кодексу "Сприяння терористичній діяльності" та націоналізувати все його майно на території Росії. Дочиста, "під нуль", - сказав Аксьонов.

Після припинення роботи на півострові українських банків, рахунки кримських клієнтів "Приватбанку" виявилися заморожені. Розблокувати рахунки банк відмовлявся навіть тим кримчанам, які покинули півострів і перебували на материковій Україні. Це призвело до акцій протесту, які регулярно проводили вкладники в Києві.

Новости Крыма

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!