"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китай не вводитиме санкції проти РФ - російські ЗМІ

Понеділок, 25 серпня 2014, 09:11

Кризу в Україні можна вирішити лише політичними методами, використання санкцій як інструмент вирішення проблеми може лише погіршити ситуацію.

Про це повідомили в МЗС КНР, пише "ИТАР-ТААС".

Раніше координатор Держдепартаменту США посол Деніел Фрід заявив в інтерв'ю литовським ЗМІ, що влада Сполучених Штатів намагається умовити різні країни світу приєднатися до санкцій проти Росії через події в Україні, згадавши в цьому контексті Китай.

"Криза в Україні вимагає політичного рішення. Якщо виходити з реальної ситуації, то санкціями зазвичай не можна вирішити проблему, навпаки, вони можуть викликати нові проблеми, які не відповідають інтересам усіх сторін і початковим намірам вирішити кризу", - йдеться в письмовій відповіді офісу офіційного представника МЗС КНР.

Реклама:

"Китай закликає всі сторони зберігати холоднокровність і стриманість, сприяти просуванню мирних переговорів, шукати політичне рішення відповідних проблем, уникати дій, які можуть загострити суперечності і привести до ескалації напруженості ситуації, щоб забезпечити мир і стабільність в регіоні", - вважають в МЗС КНР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!