"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Roshen змінить структуру управління російськими активами - ЗМІ

Неділя, 24 серпня 2014, 15:52

Кондитерська корпорація Roshen стане власником 54,3% російського ВАТ "Липецька кондитерська фабрика Roshen", де раніше у нього вже була невелика частка (0,06%).

Про це пише "Прайм".

Напередодні Федеральна антимонопольна служба РФ задовольнила клопотання української компанії з купівлі 54,24% голосуючих акцій російської кондитерської фабрики.

Як повідомив заступник генерального директора липецької фабрики "Рошен" Олег Казаков, дозвіл на дану угоду було запитано у ФАС ще в грудні 2013 року.

Реклама:

Проте мета зміни структури володіння він пояснити не зміг, зазначивши, що операція поки не відбулася.

Станом на 30 червня 2014 власником 99,9319% ЛКФ "Рошен" було ТОВ "Центрально-Європейська кондитерська компанія", також володіє "Кондитерської корпорацією" Рошен "- однієї з двадцяти найбільших кондитерських компаній світу.

Як відомо, напередодні стало відомо про те, що Петро Порошенко почав продаж своїх активів через інвестиційну компанію Ротшильд (Rothschild).

Про це заявив виконавчий директор і співголова компанії Джованні Сальветті, зазначивши, що безпосередня робота над продажами почнеться з нового тижня.

При цьому, як повідомило джерело, знайоме з позицією продавців, мандат інвестиційного банку Rothschild виданий тільки на продаж кондитерської компанії Roshen і не передбачає організацію угод з іншими активами, що належать родині Порошенко.

"Мова йде тільки про організацію угоди з Roshen, - підкреслив він, додавши, що обговорювана конфігурація угоди не передбачає можливість розпродажу активів компанії по частинах.

"Липецька фабрика не продається окремо. Roshen - це єдина компанія", - сказало джерело.

Раніше, як зазначалося, серед можливих претендентів на покупку Roshen в ряді ЗМІ називалися російська компанія "Об'єднані кондитери", українські "Конті" і АВК, а також транснаціональні Nestle і Mondelez. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: