Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту України

Субота, 23 серпня 2014, 11:05

Міжнародна рейтингова агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в національній валюті з "B-" до "CCC", або "надзвичайно спекулятивного" рівня, при цьому РДЕ в іноземній валюті підтверджено на рівні "CCC".

Про це повідомляється в прес-релізі агенції, передає "Інтерфакс-Україна".

Рейтинг пріоритетних незабезпечених облігацій України в іноземній валюті підтверджено на рівні "CCC", в національній валюті - погіршено з "B-" до "CCC".

Стеля рейтингу України залишений на рівні "CCC", короткостроковий рейтинг в іноземній валюті - "C".

Реклама:

Основні припущення Fitch при рейтингуванні України на поточний момент: Київ і далі буде отримувати кредити Міжнародного валютного фонду і підтримку від Євросоюзу та інших багатосторонніх міжнародних блоків та організацій, при цьому Україна "уникне повномасштабного вторгнення".

Зниження рейтингу відображає вплив триваючих в країні процесів політичної трансформації, боротьби з сепаратистами, негативний вплив нестабільності на сході України і суперечок з Росією на економіку, мовиться в повідомленні.

За оцінками Fitch, реальний ВВП України скоротиться на 6,5% у 2014 році, що набагато гірше за лютневий прогнозу агенції. У 2015-2016 роках зростання економіки буде нульовим.

Fitch відзначає падіння експорту з України до Росії в I півріччі на 24% і ризик енергетичного дефіциту.

Рейтинги України також враховують ослаблення нацвалюти і погіршення якості активів банківської системи.

Подальше зниження рейтингів можливе в результаті загострення політичної чи економічної напруги до рівня потенційного дефолту.

Підвищення оцінки кредитоспроможності України залежить від відновлення політичної стабільності, здійснення узгоджених з МВФ економічних реформ, поліпшення показників зовнішньої ліквідності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: