"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін підготував санкції проти Росії

П'ятниця, 22 серпня 2014, 15:21

Кабінет міністрів підготував на розгляд РНБО перелік документів про введення санкцій відносно Російської Федерації як держави, близько 65 юридичних та 176 фізичних осіб, більшість з яких громадяни РФ.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на брифінгу в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо підписання закону про санкції і, як сторона, що зробила пропозиції про введення конкретних санкцій проти РФ та її громадян, в тому числі високопосадовців, будемо ініціювати це питання на найближчому засіданні РНБО", - сказав глава Мін'юсту.

Він підкреслив, що агресивні дії з боку Росії тривають, а цей закон створив правову базу для застосування заходів для держав-агресорів.

Реклама:

"Мова, в першу чергу, йде про РФ, яка є державою-агресором, яка окупувала Крим, підтримує, фінансує і матеріально забезпечує терористів", - заявив Петренко.

Міністр уточнив, що частина санкцій після їх введення може бути оприлюднена, в першу чергу економічних, а частина заходів може мати закритий характер, що відповідає європейській практиці.

"Що стосується персональних санкцій щодо окремих фізичних осіб, то ці санкції можуть бути введені і не оприлюднюватися і фактично застосовуватися державою проти конкретної персони, яка або небажана на території України, або проти якої застосовуються заходи з блокування активів або обмеження її діяльності на території України ", - пояснив глава Мін'юсту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!