Bank of America заплатить рекордний штраф в 17 мільярдів за шахрайство

Четвер, 21 серпня 2014, 10:09

Один з найбільших банків США Bank of America досяг остаточної домовленості з американським міністерством юстиції про виплату рекордної компенсації в розмірі 17 млрд доларів за шахрайство з цінними паперами.

Про це пише "Прайм" з посиланням на Associated Press. 

За даними його джерел, знайомих з ходом переговорів, офіційно про дану угоду буде оголошено не раніше, ніж в четвер вдень за місцевим часом.

Bank of America передасть 10 млрд безпосередньо Мін'юсту, а частину, що залишилася коштів витратить на надання різних фінансових послаблень жителям США, які намагаються придбати житло в іпотеку.

Реклама:

Як підкреслює AP, дана компенсація стане найбільшою з тих, які виплачувала владі США яка-небудь компанія в обмін на відмову від претензій у досудовому порядку.

Міністерство юстиції, а також офіційні представники банку відмовилися від коментарів у зв'язку з повідомленнями про майбутню угоду.

Влада США впевнена, що Bank of America, а також ряд інших великих банків під час світової фінансової кризи занижували оцінки ризиків з цінних паперів, які були в підсумку продані американським іпотечним компаніям Fannie Mae і Freddie Mac, в даний час тісно пов'язаним з урядом. Це призвело до того, що останні понесли значні збитки.

Наприкінці липня суд в нью-йоркському районі Манхеттен зобов'язав Bank of America виплатити 1,27 млрд доларів в якості штрафу за порушення при продажу цінних паперів, забезпечених іпотечними кредитами, які допустила компанія Countrywide Financial. Її Bank of America придбав в 2008 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: