"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" пояснив, чому відключив "Київенерго" Ахметова від газу

Середа, 20 серпня 2014, 19:02

Відключення від газопостачання підприємств ПАТ "Київенерго" відбувається через невиконання ними умов договору постачання та через заборгованість за спожитий газ, яка становить 96% від загального боргу міста Києва.

Про це повідомляє прес-служба НАК.

Як зазначається, незважаючи на відключення від газопостачання більшості своїх підприємств, ПАТ "Київенерго" зменшило заборгованість лише на 5,9 млн гривень, що становить 0,3% від загального боргу цієї компанії за спожитий природний газ.

"НАК "Нафтогаз України" ще раз підкреслює, що відключення від газопостачання підприємств ПАТ "Київенерго" відбувається виключно через невиконання ними умов договору постачання та через заборгованість за спожитий природний газ, яка складає 96% від загального боргу міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У компанії також повідомили, що станом на 19 серпня 2014 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становила 19,8 млрд гривень.

"В порівнянні з минулим тижнем заборгованість по даним категоріям споживачів збільшилась на 2,6 млн гривень", - зазначає прес-служба.

Також наголошується, що борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії становить 89% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - майже 10%, борг прямих промислових споживачів - близько 1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: