Медведєв сподівається, що санкції РФ не триватимуть довго

Понеділок, 18 серпня 2014, 18:07

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що заборона на імпорт продовольства підвищить конкуренцію на російському ринку, "перетрусить" галузь і буде мати "певні плюси".

Він також висловив надію, що цей захід не триватиме занадто довго, пише "Прайм".

"Я бачу в цьому й певні плюси. Зі зрозумілих причин, потрібно, щоб усі розуміли - на ринку повинна бути конкурентна ситуація, а не ситуація, коли всі яблука, наприклад, з Польщі або ж якісь інші продовольчі товари, риба та ж сама - з Норвегії", - цитує РІА Новини Медведєва.

За словами прем'єра, російське ембарго дозволить "деяким чином перетрусити продовольчий ринок".

Реклама:

"На будь-якому ринку складаються альянси, і не завжди ці альянси відповідають інтересам споживачів. Дуже часто це наслідок стану речей або навіть змови. І те, що в результаті ось цього, для нас складного, рішення нам вдасться деяким чином перетрусити продовольчий ринок, я бачу в цьому й певні плюси ", - заявив Медведєв.

Також російський прем'єр висловив надію на те, що продовольче ембарго РФ не триватиме довго.

"Ще раз хотів би сказати, що ці заходи природно вимушені і відповідні. Сподіваюся, що вони не будуть тривати дуже довго", - сказав Медведєв на нараді з віце-прем'єрами.

Як повідомлялося, 7 серпня Росія ввела повну заборону терміном на один рік на поставки яловичини, свинини, сирів, птиці, молока, риби з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії.

Обмеження імпорту стало першою відповіддю на санкції проти Росії, які через події в Україні ввели США, Європейський союз, Канада і Японія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!