Тваринницька галузь Литви на межі загибелі через санкції РФ

Понеділок, 18 серпня 2014, 16:06

Російська заборона на ввезення з країн Євросоюзу сільськогосподарської продукції може привести до загибелі тваринницької галузі Литви.

З таким прогнозом виступив голова сільськогосподарської палати Литви Андреюс Станчікас, пише "Прайм".

"Найсильніший удар свинарству завдала свиняча чума, молочному і м'ясному сектору - російське ембарго", - змалював він ситуацію.

За словами Станчікаса, значно впали закупівельні ціни на молоко і м'ясо, вони практично перетворюють сільськогосподарське виробництво в нерентабельне, що змушуює фермерів задуматися про зміну роду діяльності.

Реклама:

"Існує реальна небезпека того, що з сільськогосподарського виробництва в Литві залишиться тільки рослинництво", - зазначив голова сільгосппалати.

Згідно з оцінками уряду, через російське ембарго м'ясна промисловість Литви недорахується 73 млн євро, молочна - 58 млн євро, рослинницька - 8 млн євро, рибна - 1,5 млн євро.

7 серпня Росія ввела повну заборону терміном на один рік на поставки яловичини, свинини, сирів, птиці, молока, риби з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії.

Обмеження імпорту стало першою відповіддю на санкції проти Росії, які через події в Україні ввели США, Європейський союз, Канада і Японія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: