Good Wine заявила про вимагання хабара співробітниками СБУ

Понеділок, 18 серпня 2014, 13:11

Компанія "Бюро вин" звернулася до президента Порошенка, прем’єра Яценюка, міністра Мінекономрозвитку Шеремети, міністра фінансів Шлапака і керівника Фіскальної служби  Білоуса допомогти вирішити ситуацію з СБУ.

Про це йдеться у зверненні компанії, опублікованому на сторінці Facebook.

Як зазначається, з 4 вересня 2014 року набувають чинності санкції Мінекономрозвитку за поданням Служби безпеки проти компанії "Бюро Вин". Ці санкції фактично паралізують роботу компанії, ставлять під загрозу роботу більш ніж 250 працівників та податкові платежі до бюджету. 

Причиною застосування санкцій є звинувачення у порушенні норми Податкового кодексу, яка зобов’язує імпортерів алкогольної продукції відсилати акцизні марки лише виробникам товару, що буде ввезений на територію України.

Реклама:
 

"Нас звинувачують у тому, що у 2011 р. ми відправили акцизні марки не виробникам, а логістичній компанії, що займається консолідацією, зберіганням і доставкою алкогольних напоїв. У заявах СБУ зазначено, що такі дії призвели до значних втрат бюджету у вигляді несплати акцизного податку", - йдеться у зверненні.

Як зазначають у компанії, акцизний податок платиться під час придбання, а не відправки акцизних марок, тобто заява СБУ про втрати бюджету є безпідставною.

"Ми звернулися з цим запитанням до СБУ, але досі не отримали відповіді", - сказано у зверненні.

У компанії зазначили, що в цьому факторі бачать  всі ознаки корупційної складової в діях СБУ. А саме, в спонуканні до вирішення питання особисто зі співробітниками СБУ; зникнення однієї компанії зі списку тих, до яких застосовуються санкції;  ігнорування доказів.

"Ми вважаємо, що за декларацією "Жити по-новому" повинні стояти реальні дії щодо зниження адміністративного тиску, спрощення ведення бізнесу, зниження податкового тягаря, розвитку конкуренції, боротьби з корупцією", - сказано у звернені.

Компанія "Бюро Вин" була заснована у 2006 р. Всі 8 років своєї діяльності є сумлінним платником усіх передбачених законодавством податків (лише за 2013 р. нами було сплачено 140 млн грн податків, зборів та обов’язкових платежів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: