"Влада" Криму просить українських олігархів визначитися зі своїми підприємствами

Понеділок, 18 серпня 2014, 11:36

Всі севастопольські підприємства, що належать українським власникам, повинні пройти перереєстрацію відповідно до російського законодавства.

Про це заявив в інтерв'ю "ИТАР-ТАСС" виконуючий обов'язки губернатора Севастополя Сергій Меняйло.

"Якщо вони залишаться юрособами України, то перспективи залишитися тут у них немає. Спочатку ми запропонували всім українським власникам підприємств два варіанти - або перереєстрація відповідно до російського законодавства, або зареєструватися як іноземний резидент і також працювати в правовому полі Росії. Це не відноситься до підприємствам, які мають стратегічне значення для життєзабезпечення міста - енергозабезпечення, зв'язок, транспорт", - сказав Меняйло.

В.о. губернатора вважає, що Севастопольський морський завод, що належить Петру Порошенку повинен змінити власника. Тоді перед підприємством відкриється перспектива отримання російського оборонного замовлення.

Реклама:

"Поки ми "Севморзавод " не завантажуємо. Там є проблеми з власником, які вирішуються на рівні уряду РФ. Як тільки вона буде вирішена, завод почне отримувати замовлення ВПК та цивільного призначення. Думаю, ми зможемо повернути заводу колишню світову славу в сфері судноремонту та суднобудування", - сказав Меняйло.

Глава Севастополя також зазначив, що Порошенко, ставши президентом України, відповідно до міжнародних норм зобов'язаний відмовитися від свого бізнесу. Він вважає, що керівництво ЄС має вплинути в цьому питанні на українського лідера.

Меняйло також розповів, що зараз ведеться перевірка діяльності стивідорної компанії "Авліта", що належить Рінату Ахметову, і Балаклавського рудоуправління, що входить в "Смарт Холдинг" Вадима Новинського.

В діяльності останнього, за словами в.о. губернатора, виявлені серйозні порушення екологічних норм.

"Коли буде повна ясна картина, будуть прийняті рішення, в тому числі, процесуальні", - сказав Меняйло.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!