Крим просить РФ зняти обмеження на ввезення української сільгосппродукції

Субота, 16 серпня 2014, 12:01

"Влада" анексованого Криму направила звернення на ім'я віце-прем'єра Дмитра Козака з проханням зняти обмеження на ввезення в республіку сільгосппродукції з України.

Про це в п'ятницю на прес-конференції повідомив міністр сільського господарства Республіки Крим Микола Полюшкін, передає "Кримінформ".

"Ми підготували лист за підписом в.о. глави республіки Сергія Аксьонова до Россільгоспнагляду і на ім'я віце-прем'єра Дмитра Козака про те, щоб зняти всі обмеження на поставку сільгосппродукції та продуктів переробки з України до Криму", - пояснив міністр.

Він також додав, що документ вже переданий особисто віце-прем'єру Козаку і реакцію на нього слід чекати до понеділка.

Реклама:

Полюшкин повідомив, що до переліку не увійшли пиво і горілчана продукція українського виробництва, ввезення якої призупинене рішенням Росспоживнагляду.

"Ми випередили події, а обмеження щодо пива були введені трохи пізніше", - пояснив міністр.

Він уточнив, що в зверненні йдеться про зняття заборони на ввезення молока і молокопродукції, картоплі, яловичини, томатів і кукурудзи.

"Але при цьому не знімаються жорсткіші вимоги санітарно-ветеринарного контролю, щоб забезпечити продовольчу безпеку в Республіці Крим", - підсумував Полюшкин.

Як повідомлялося, з 28 липня Росія ввела заборону на імпорт молока та молочної продукції з території України.

Однак віце-прем'єр Криму Микола Янакі заявив, що ця заборона не буде стосуватися території республіки, і 11 атестованих великих підприємств продовжать поставки до Криму.

При цьому віце-прем'єр підкреслив, що тепер завдання кримської влади не допустити транзиту молока через Крим в інші російські регіони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!