Україна і Словаччина починають тестову прокачку газу

Субота, 16 серпня 2014, 11:14

Оператор газотранспортної системи Словаччини - компанія Eustream разом з українською стороною в суботу повинні розпочали тестові випробування в реверсному режимі на реконструйованому газопроводі Ужгород-Бояни.

Про це повідомив офіційний представник компанії Eustream Ваграм Чугурян, передають "РИА Новости".

"Компанія Eustream підтверджує, що разом з українською стороною почне 16 серпня тестові випробування в реверсному режимі на реконструйованому газопроводі Ужгород-Вояни. Тестова фаза буде складатися з запуску, перевірки надійності та операційної пропускної здатності трубопроводу. Комерційне використання газопроводу розпочнеться 2 вересня", - сказав Чугурян.

За його словами, Eustream буде спочатку вести реверсні постачання газу на Україну в контрольному режимі, який передбачає поставку 3,2 мільярда кубометрів на рік. З 1 березня 2015 року газопровід зможе здійснювати постачання на максимальній потужності 10 мільярдів кубометрів на рік.

Реклама:

Представник компанії Eustream нагадав, що в ході процедури Open Season кілька європейських фірм надали зобов'язуючі заявки на прокачування газу по цій трубі, але назвати ці фірми відмовився, пославшись на комерційну таємницю і повідомивши лише їх приблизну кількість – від 5 до 10.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: