"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" пропонує клієнтам "Газпрому" купувати газ на кордоні з РФ

Понеділок, 11 серпня 2014, 17:43

"Нафтогаз України" радить європейським компаніям переглянути свої договори з "Газпромом" на транзит російського газу через територію України у разі схвалення Верховною Радою санкцій щодо Російської Федерації, які можуть торкнутися і транзиту енергоресурсів.

Про це повідомили у прес-службі "Нафтогазу", передає УНІАН.

"Якщо ми не можемо транспортувати газ для "Газпрому", то ми можемо транспортувати його для інших компаній, наприклад, європейських", - сказали у прес-службі.

Раніше в "Нафтогазі" відзначали, що введення санкцій, які обмежують транзит ресурсів, може обмежити або виключити подальше надання газотранспортних послуг певним контрагентам з боку НАК "Нафтогаз України" і ПАТ "Укртрансгаз".

Реклама:

Проте, як пізніше пояснили у компанії, "Нафтогаз" пропонує європейським клієнтам "Газпрому" купувати газ на східному кордоні України з Росією, що, швидше за все, зажадає змін у відповідних транзитних договорах.

Україна вже неодноразово пропонувала Європі купувати природний газ на українсько-російському кордоні й підписати нові відповідні договори з компанією "Газпром".

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк раніше заявляв, що закон про санкції має бути проголосований парламентом у вівторок, 12 серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!