Кабмін планує ввести спецтариф для електричних котлів

Середа, 9 липня 2014, 14:39

Кабмін має намір запропонувати НКРЕ ввести спеціальний тариф на електроенергію для споживачів, які перейшли на використання електричних котлів замість газових.

Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, відкриваючи засідання Кабміну.

"Ми радилися з НКРЕ. Сьогодні буде запропоновано наступне рішення. Всі, хто переходять з газових котлів на електричні, - отримують спеціальний тариф на електроенергію", - сказав прем'єр.

Він зазначив, що цей тариф дозволить економити кошти людям, що використовують електричні котли.

Реклама:

"Зараз тариф на електроенергію для населення становить 1,19 гривень. Якщо ви придбали електричний котел на електроенергію, то нічний тариф - якщо це електроакумулюючий котел - становитиме 30 коп, що в 4 рази менше. Денний тариф - 80 коп", - сказав Яценюк.

Крім того, за словами Яценюка, будь-яка котельня, яка переходить з газу на інший вид палива отримає кілька преференцій.

"Перше, замість 5% рентабельності, які отримують сьогодні газові котельні, котельня на іншому виді палива, отримає дозвіл на 21% рентабельності. Друге, споживачі, які отримували тепло від газових котелень, отримають знижку на 10%, якщо котельня переходить на інший вид палива. І третє, якщо сьогодні тариф для будь-якої негазової котельні становить 500 гривень, то ми дозволяємо для цих котелень встановити його плюс 300 гривень", - сказав прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: