"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінінфраструктури виявило фінансові махінації в аеропорту "Бориспіль"

Вівторок, 8 липня 2014, 18:01

Управління внутрішнього аудиту Міністерства інфраструктури в ході перевірки фінансово-господарської діяльності найбільшого в Україні міжнародного аеропорту "Бориспіль" виявило багато порушень.

Про це заступник міністра інфраструктури України Петро Пінкас повідомив протестувальникам, які вимагали провести люстрацію керівництва аеропорту, під час пікету будівлі Мінінфраструктури, передає УНІАН.

"Виявлено досить багато фактів порушень і зловживань у період з 2011 по 2014 рік", - сказав він.

При цьому Пінкас не уточнив, які саме порушення було виявлено в ході перевірки, оскільки це може зашкодити слідству.

Реклама:

Акцію протесту під будівлею Мінінфраструктури провели активісти Асоціації захисту прав громадян України та організації "Українська націоналістична самооборона".

Пікетувальники вимагали від міністра Максима Бурбака звільнити з посади генерального директора аеропорту "Бориспіль" Сергія Гомболевського.

За словами глави Асоціації захисту прав громадян України Володимира Лесика, ключові посади в "Борисполі" упродовж тривалого часу займають одні й ті самі особи, які замішані в корупційних схемах.

Глава Асоціації зазначив, що активісти вже надіслали офіційні листи з фактами зловживань на держпідприємстві до Генеральної прокуратури, прем'єр-міністрові Арсенію Яценюку і президентові Петру Порошенку, але відповідей поки що не одержали.

Крім того, Лесик звинуватив заступника голови аеропорту Бориса Шахсуварова в подвійному громадянстві - України і Росії.

При цьому заступник міністра спростував цю заяву, наголосивши, що Шахсуваров не є громадянином Росії.

"Що стосується Шахсуварова, він не є громадянином Російської Федерації, як дехто намагається переконати", - сказав він, уточнивши, що у міністерства немає можливості перевірити, чи має Шахсуваров ще одне громадянство, окрім українського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: