"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відновлення Слов'янської ТЕС оцінили в 400 мільйонів

Понеділок, 7 липня 2014, 20:34

Міністерство енергетики і вугільної промисловості оцінює відновлення пошкодженої в результаті терористичних актів у Донецькій області Слов'янської теплоелектростанції в 400 мільйонів гривень.

Про це на прес-конференції в Києві повідомив журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан, передає УНІАН.

"Загальні витрати, які потрібно направити на відновлення Слов'янської ТЕС, становлять близько 400 млн гривень", - сказав він.

Також міністр повідомив, що джерелом фінансування відновних робіт стануть кошти "Енергоринку", які будуть враховані у тарифі на відпуск електроенергії станцією. При цьому він додав, що загальний тариф на електроенергію не зміниться.

Реклама:

За словами Продана, відновні роботи можуть тривати аж до наступного року, а озвучена сума потребує додаткових уточнень.

"Пошкоджено трансформатор, який фактично забезпечує видачу потужностей Слов'янської станції. Його не відновити до зимового періоду. Тому будуть проблеми з роботою цієї станції. Швидше за все, до початку наступного року станція не працюватиме", - сказав міністр.

"З погляду енергозабезпечення цього регіону особливих проблем немає. У нас є відповідні потужності, які забезпечуватимуть електропостачання цього регіону", - підкреслив Продан.

Також він повідомив, що за час бойових дій у Донецькій і Луганській областях пошкоджено 148 ліній електропередач і 37 підстанцій.

За словами міністра, у першу чергу упродовж двох днів буде відновлено енергопостачання відповідальним споживачам першої категорії, для споживачів другої категорії - упродовж 10 днів.

"Використовуватимуться тимчасові схеми електропостачання, і у разі неможливості підведення постійної напруги використовуватимуться дизель-генератори", - сказав Продан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: