Німецька E.Оn судитиметься з "Газпромом" за ціну на газ - ЗМІ

Понеділок, 7 липня 2014, 11:39

Німецька E. Оn Global Commodities SE подала позов на "Газпром" до стокгольмського арбітражу з вимогою перегляду цін за довгостроковими контрактами.

Про це повідомив "Інтерфакс" з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією. Це підтвердило джерело "Ведомостей" в одній з компаній.

"Контракти передбачають регулярний перегляд цін, що забезпечує можливість купувати російський газ за конкурентоспроможними, ринковими цінами", - сказав "Ведомостям" представник E. On, відмовившись від інших коментарів.

Представник "Газпрому" відмовився від коментарів.

Реклама:

Як розповідає "Ведомостям" джерело, близьке до однієї з компаній, з 2012 року між "Газпромом" і E.On діє "коригуюча" додаткова угода, яка дозволяє німцям купувати газ із знижкою.

У 2013 році компанія отримала 19,6 млрд куб. м російського газу. Тепер "Газпром" відмовився надавати знижку за цією угодою, пославшись на зміну ринкових цін, - саме про це сторони і сперечатимуться в Стокгольмі, розповідає співрозмовник "Ведомостей".

Спори про перегляд контрактних цін "Газпром" також веде з Shell, пише "Інтерфакс".

"Проблеми з цінами за контрактами з "Газпромом" існують у багатьох європейських компаній", - розповідає "Ведомостям" один з великих європейських клієнтів "Газпрому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!