Держдума дала добро на створення гральної зони в Криму

П'ятниця, 4 липня 2014, 17:44

Держдума сьогодні прийняла закон, що включає Республіку Крим до переліку регіонів, на територіях яких дозволяється створення гральних зон.

За документ проголосували другому і третьому читанні, пише "Прайм".

Межі нової гральної зони будуть визначатися органами виконавчої влади Республіки Крим.

"Створення гральної зони в Республіці Крим сприятиме залученню додаткових інвестицій в регіон, створення нових робочих місць, поповненню дохідної бази регіонального бюджету", - зазначав раніше перший заступник голови комітету з економічної політики, інноваційного розвитку і підприємництва Анатолій Карпов.

Реклама:

За експертними оцінками, бюджет Криму може отримати від створення гральної зони на рік до 25 млрд рублів.

Крім того, на думку депутата, "можна очікувати збільшення потоку туристів у регіон, розвитку готельного бізнесу та сфери громадського харчування".

Виконуючий обов'язки глави Республіки Крим Сергій Аксьонов раніше заявляв, що гральна зона, швидше за все, буде розташована в Ялті, однак конкретний об'єкт поки не вибраний.

"Але вона перебуватиме локально в одному місці", - обіцяв він.

За словами Аксьонова, обсяг інвестицій у будівництво гральної зони в Криму оцінюється в суму від 100 млн до 1 млрд доларів. При цьому надходить багато пропозицій від потенційних інвесторів.

"Йде вивчення економічно обгрунтованих проектів на цю тему. Як тільки будуть зрозумілі перспективи та ефект від реалізації цієї діяльності, буду виносити на громадське обговорення ці питання", - говорив в.о. глави Республіки Крим.

Також, при розгляді проекту закону у другому читанні депутати підтримали поправки, які допускають створення гральної зони в Сочі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!