Україна вимагає від Росії припинити польоти літаків в Крим

П'ятниця, 4 липня 2014, 17:11

Україна закликала Міжнародну організацію цивільної авіації (ІСАО) засудити порушення російськими авіакомпаніями повітряного простору Криму.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Як зазначається у повідомленні, інформація російських ЗМІ про начебто досягнуті між Росією та ICAO домовленості про легітимність польотів над територією Автономної Республіки Крим та здійснення російською стороною аеронавігаційного обслуговування над кримським півостровом не відповідає дійсності. 

В українському зовнішньополітичному відомстві наголошують, що офіційна позиція ІСАО та Європейської організації з безпеки аеронавігації з цього питання була оприлюднена ще у квітні цього року і залишається незмінною: право обслуговування повітряного простору над АР Крим належить виключно Україні.

Реклама:

"Вимагаємо від Російської Федерації припинити незаконні польоти літаків російських авіакомпаній над АР Крим та чітко дотримуватися закріпленого на міжнародному рівні виключного права України здійснювати аеронавігацію на своїй суверенній території, в тому числі в АР Крим. Закликаємо міжнародне співтовариство, у тому числі ІСАО, засудити дії російської сторони, яка в рамках своєї окупаційної політики щодо України ігнорує норми міжнародного права в галузі аеронавігаційного контролю", – наголошується в заяві МЗС України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!