Влада Криму пропонує ввести мита на українські товари

П'ятниця, 4 липня 2014, 10:48

Товари, які ввозяться з України в Крим, не обкладаються митом, керівництво регіону розглядає питання введення мит для непродовольчих товарів.

Про це повідомив голова комісії Держради окупованого Криму з економічної, фінансової та інвестиційної політики Віталій Нахлупін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Заходять великі товарні групи з України, з яких не платяться податки. І, з іншого боку, існує можливість через митну переправу вийти на материкову частину Росії теж без сплати митних платежів", - сказав Нахлупін в Сімферополі в п'ятницю на конференції, яку проводить Федеральна митна служба.

"Оскільки українські товари більш дешеві, створюється унікальна можливість агресивного маркетингу, агресивних поставок", - додав він.

Реклама:

За словами глави парламентської комісії, кримська митниця поки працює в режимі моніторингу, і Крим є, по суті, офшорною територією.

"Доведеться це питання вирішувати. На сьогодні розглядається питання про те, щоб продовольчу групу залишити без податків, а непродовольчі товари - будматеріали, товари народного споживання - обкласти митними платежами", - сказав Нахлупін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!