РФ вирішила перетворити Крим на "цивілізований офшор"

Середа, 30 липня 2014, 10:19

Міністерство у справах Криму розробляє план по перетворенню півострова в "цивілізований офшор", щоб стимулювати розвиток економіки регіону.

Умови для бізнесу в Криму будуть такими ж, як на Кіпрі, обіцяє міністр у справах Криму Олег Савельєв, пишуть "Ведомости".

Як повідомляється, для створення офшору необхідні два елементи - податкові пільги та можливість застосовувати іноземне право.

Параметри пільг вже розроблені, а яким чином в окремо взятому регіоні застосовувати неросійське право, залишалося неясним, визнавали чиновники Мінекономрозвитку. Мінкрим знайшов рішення проблеми.

Реклама:

Були пропозиції реалізувати в Криму концепцію Гонконгу - створити в регіоні окреме право за образом і подобою, наприклад, британського, але це недоцільно, вважає Савельєв.

Він пропонує більш простий варіант.

Зараз Цивільний кодекс дозволяє російським компаніям користуватися іноземним правом, якщо контрагент по угоді або його мажоритарний акціонер - іноземна компанія або продається закордонний актив. Мінкрим пропонуватиме внести поправки в ЦК, що поширюють цю норму не тільки на іноземних резидентів, а й на компанії, зареєстровані в Криму, пояснює Савельєв.

У результаті законодавство для резидентів Криму буде максимально комфортним, обіцяє він.

Така норма міститься в законопроекті, який Мінкрим вчора ввечері вніс в уряд, розповідає федеральний чиновник.

За його словами, Мінфін не висловив зауважень до цієї норми, питання були у Мінекономрозвитку.

Ідея в цілому хороша, каже чиновник цього міністерства.

Перетворення в офшор в теорії може підтримати економіку Криму: бюджети офшорів, де нульові ставки податків, поповнюються за рахунок щорічних мит з компаній (гербові збори, річна плата за перебування компанії в реєстрі, мита за вчинення дій в реєстрі компаній).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: