"Нафтогаз" викупив потужності словацького газопроводу для ревесних поставок газу

Четвер, 3 липня 2014, 17:34

НАК "Нафтогаз України" викупила більшу частину вихідних транспортних потужностей на газопроводі Вояни-Ужгород у словацького оператора газотранспортної системи Eustream для поставок природного по маршуруту європейський ринок газу - Україна.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Як зазначається, компанія викупила більшу частину транзитних потужностей нового газопроводу до 2019 року. В конкурсі вязли участь декілька десятків компаній.

"Поставки газу в Україну зі словацького напрямку мають розпочатися вже у вересні 2014 року. Очікується, що обсяг поставок складе близько 27 млн кубометрів газу на добу", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У четвер словацький оператор Eustream також повідомив про успішне завершення процедури Open Season з прийому заявок на поставки газу в Україну територією Словаччини.

Процедура Open Season проводилася відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного 28 квітня 2014 року операторами газотранспортних систем України та Словаччини.

До поставок газу в Україну територією Словаччини виявили інтерес близько двох десятків європейських постачальників. Серед них - найбільші газові трейдери Євросоюзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!