"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Словаччина припинила шукати бажаючих на постачання газу в Україну

Четвер, 3 липня 2014, 11:52

Оператор словацької газотранспортної системи Eustream повідомив про успішне завершення процедури Open Season з прийому заявок на поставки газу в Україну територією Словаччини.

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

Процедура Open Season проводилася відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного 28 квітня 2014 року операторами газотранспортних систем України (ПАТ "Укртрансгаз") та Словаччини ("Eustream AS").

До поставок газу в Україну територією Словаччини виявили інтерес близько двох десятків європейських постачальників. Серед них - найбільші газові трейдери Євросоюзу.

"Переконливі результати Open Season підтверджують, що поставки газу з ЄС в Україну - це комерційно привабливий і юридично бездоганний бізнес. Потужний український ринок дуже цікавий європейцям. Немає сумнівів у тому, що словацькі газотранспортні потужності в напрямку України будуть користуватися попитом не тільки по лінії Вояни-Ужгород, а й по одному з чотирьох недозавантажених магістральних газопроводів в пункті Велке Капушани", - зазначив голова правління "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Eustream повідомляє, що нова точка інтерконекту Будніце, створена на лінії Вояни-Ужгород, увійде до словацької ГТС.

Реклама:

Транзитні потужності цієї ділянки мережі будуть запропоновані учасникам ринку на стандартних недискримінаційних умовах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: