Нацбанк обмежив видачу гривні з рахунків до 150 тисяч на добу

Вівторок, 29 липня 2014, 11:52

Національний банк України встановив обмеження на видачу банками готівкової гривні через каси і банкомати до 150 тисяч гривень на добу на одного клієнта з поточних і депозитних рахунків клієнтів.

Про це йдеться у постанові від 28 липня №449, опублікованій на сайті НБУ, якою внесено зміни у положення Нацбанку "Про врегулювання діяльності фінансових установ і проведення валютних операцій".

Нацбанк залишив без змін обмеження для банків з видачі готівкової гривні через каси і банкомати в межах до 150 тис. гривень на добу на одного клієнта.

Нацбанк до кінця року повністю змінить свою структуру Водночас, раніше дія цієї норми не розповсюджувалася на отримання готівки з поточних і депозитних рахунків за умови їх внесення готівкою і в межах внесеної готівкою суми.

Реклама:

Згідно з постановою, відтепер ці обмеження не розповсюджуються лише на видачу готівки на виплату зарплати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат (окрім матеріальної допомоги), а також на виплати гарантованих сум відшкодування вкладникам за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: