"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Авдіївський коксохім зупинив роботу

Понеділок, 28 липня 2014, 19:26

28 липня в 15:27 під час бойових дій була пошкоджена снарядами остання з чотирьох ліній електропередачі, яка забезпечувала струмом Авдіївський коксохімічний завод.

Про це йдеться в повідомленні ДТЕК.

Як повідомляється, підприємство повністю знеструмлено. Причина - активні бойові дії поблизу лінії електропередачі в районі Авдіївки. Без світла унаслідок пошкодження ЛЕП залишилися і жителі самої Авдіївки.

Як тільки буде дано "зелений коридор", енергетики ДТЕК зможуть приступити до огляду та відновленню лінії електропередачі.

Реклама:

Коксові батареї АКХЗ переведені в режим "гарячої консервації". Якщо протягом 24 годин електропостачання буде відновлено, батареї вдасться запустити знову. Після закінчення цього терміну відновлення роботи батарей стане неможливим.

Робляться екстрені заходи, йдеться у повідомленні.

Нормальна схема електропостачання АКХЗ передбачає чотири лінії 110 кВ. Але вже з 21 липня через пошкодження лінії в ході бойових дій електропостачання підприємства забезпечувала тільки одна високовольтна лінія Макіївка-АКХЗ № 1, яка сьогодні теж вийшла з ладу.

Енергетики ДТЕК 25 липня змогли відновити другий живильну завод лінію, але через кілька годин вона знову вийшла з ладу через бойові дії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: