ЄДАПС отримає близько мільйона за маркування комп’ютерних програм

Понеділок, 28 липня 2014, 09:18

Держслужба інтелектуальної власності уклала угоду з ТОВ "Спеціалізоване підприємство "Голографія" на виготовлення і поставку голографічних захисних елементів під умовною назвою "Контрольна марка 3".

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становить 0,85 мільйона гривень.

Тендер проведено за переговорною процедурою закупівлі (в одного учасника, без відкритих торгів). Обсяг закупівлі не вказаний.

Реклама:

В обґрунтуванні сказано, що "СП "Голографія" з 2003 року виготовляє контрольні марки, а з 2009 року – контрольні марки у вигляді голографічних захисних елементів"Контрольна марка 3" для потреб Державної служби інтелектуальної власності України.

"Контрольна марка 3" використовується для маркування аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп’ютерних програм, баз даних.

При виготовленні та використанні контрольних марок використовуються запатентовані способи захисту та перевірки автентичності контрольних марок, якими володіє "СП "Голографія".

Основним власником "СП "Голографія" є ТОВ "ЄДАПС" (90%), відомий як монополіст на ринку виготовлення державних документів.

Відомо, що минулого року Державна служба інтелектуальної власності зробила цьому ж постачальнику замовлення на 2,5 млн грн.

Як повідомлялося, 31 березня в МВС заявили, що правоохоронці викрили низку корупційних схем, пов’язаних із діяльністю концерну "ЄДАПС".

14 травня Чеботар заявив, що виготовлення водійських посвідчень і техпаспортів стало на 40% дешевшим. Зниження ціни, за його словами, пов’язане з тим, що посвідчення водіїв та інші документи суворої звітності виготовляє не "ЄДАПС", а поліграфкомбінат "Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: