На Луганщині усі шахти Ахметова зупинили видобуток вугілля

Неділя, 27 липня 2014, 15:16

У Луганській області 9 шахт ДТЕК (об'єднання Ровенькиантрацит і Свердловантрацит) зупинили видобуток вугілля у зв'язку з загрозою відключення від електропостачання.

Про це повідомили у преес-службі "ДТЕК".

"Зупиняти видоток і виводити людей на поверхню довелося через те, що в результаті бойових дій сьогодні були пошкоджені 2 високовольтних ліній електропередачі, що належать НЕК "Укренерго". Єдиним джерелом електропостачання для всієї Луганської області з 12-30 до 17-32 була Луганська ТЕС, яка входить до енергохолдинг ДТЕК", - повідомили в компанії.

Всі гірники діючих шахт ДТЕК Ровенькиантрацит і ДТЕК Свердловантрацит, що працювали в другу зміну, були вивезені на поверхню.

Реклама:

Третя і четверта зміни теж не будуть спускатися під землю. Загалом евакуйовано близько 3 тисяч осіб.

До усунення загрози знеструмлення шахти будуть працювати в режимі підтримки життєзабезпечення (провітрювання і відкачування води).

З 11 липня в Луганській області вже зупинили видобуток вугілля 4 шахти ДТЕК (шахти Червоний партизан, № 1-2 Ровеньківська, Луганська, № 71 Індустрія) у зв'язку загибеллю шахтарів внаслідок вибуху автобуса і ведення бойових дій в безпосередній близькості від підприємства.

На сьогоднішній день видобуток вугілля не ведеться ні одним підприємством ДТЕК в Луганській області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!