На Луганщині за два роки розікрали 90 мільйонів на "робочих" місцях

Вівторок, 22 липня 2014, 20:47

Держфінінспекція виявила порушення на 90 млн грн. при реалізації Програми створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення вугледобувних районів та міст Луганської області у 2010-2011 роках.

Про це свідчить постанова Вищого адміністративного суду від 3 липня, пишуть "Наші гроші".

ДФІ перевірило, як цю програму реалізовувала Державна компанія "Луганськлегінвест".

Кошти на створення нових робочих місць виділяв Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Реклама:

Було встановлено, що обрані "Луганськлегінвестом" компанії не створили 680 нових робочих місць на загальну суму 87,8 млн грн (в ході ревізії фірми створили 13 робочих місць на суму 1 млн грн.).

Зокрема, ТОВ "Кан-Транс" - 213 нових робочих місць (далі - НРМ) на суму 16,42 млн грн; ТОВ "Східноукраїнська екологічна компанія" - 58 НРМ на суму 15,96 млн грн.; ТОВ "Луганський завод промислових виробів" - 32 НРМ на суму 8 млн грн.; ТОВ "Хай Термал Технолоджис" з орбіти нардепа Олександра Єфремова - 104 НРМ на суму 8 млн грн; ТОВ СВ "Антрацит" - 109 НРМ на суму 8,67 млн грн і т.д.

Крім того, ТОВ НВП "Лисичанський гумово-технічний завод" і ТОВ "Донбас ВІО" завищили обсяги і вартість будівельно-монтажних робіт на суму 503 тис грн. (відшкодовано в ході ревізії 183 тис грн.)

А ТОВ "Віскор" і ТОВ "Донкуб" завищили вартість закупівлі обладнання, купленого по Програмі, на 222 тис грн. і 1,52 млн грн відповідно.

ТОВ "Віскор" належить співзасновникам ГО "Асоціація професійних видів єдиноборств Луганської області" Володимирові Гуцу і Сергію Трофімову.

А серед засновників ТОВ "Донкуб" - депутат Перевальської міськради Сергій Бурбело, батько якого екс-гендиректор ДП "Первомайськвугілля" Сергій Бурбело з 2006 року очолює Перевальську райраду.

У березні 2012 року ДФІ винесла вимогу до ДК "Луганськлегінвест" усунути порушення, а саме: забезпечити створення 667 нових робочих місць на суму 86,8 млн грн.; провести претензійно-позовну роботу з підрядниками і змусити їх повернути зайві виплати.

Також ДФІ зобов’язало держкомпанію розглянути питання щодо притягнення до відповідальності посадовців підприємства, з вини яких були допущені порушення.

"Луганськлегінвест" оскаржив вимогу ДФІ, вимагаючи виключити з акту ревізії вказані вище факти. Але ВАСУ у задоволенні позову державній компанії відмовив.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!