"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна залучить 500 мільйонів у МБРР

Середа, 2 липня 2014, 20:02

Кабінет міністрів має намір залучити 500 мільйонів доларів у Міжнародного банку реконструкції та розвитку у рамках системного проекту "Перша позика на політику розвитку у фінансовому секторі".

Доцільність залучення таких коштів закріплена розпорядженням Кабінету міністрів від 25 червня №610-р, текст якого розміщено на сайті уряду.

Згідно з документом, відповідальним за підготовку системного проекту загалом визначено Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Відповідальними за посилення операційної, фінансової та регуляторної можливості Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо врегулювання неплатоспроможних банків визначено Фонд гарантування вкладів, Національний банк і Міністерство фінансів.

Реклама:

Відповідальними за підвищення платоспроможності банківської системи шляхом виконання планів рекапіталізації/реструктуризації банків і своєчасного здійснення заходів впливу визначено Нацбанк і Мінфін, тоді як за зміцнення правової та інституційної основи для підвищення стійкості та ефективності банківської системи - Нацбанк.

Уряд також схвалив проект листа Нацбанку до світового Банку стосовно політики розвитку у фінансовому секторі.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!