Саркозі офіційно звинуватили у корупції: йому загрожує до 10 років

Середа, 2 липня 2014, 09:08

Екс-президенту Франції Ніколя Саркозі, який напередодні був затриманий на 24 години для допиту, пред'явлено офіційне звинувачення в корупції.

Про це повідомляє AFP з посиланням на поліцію, пише "Прайм".
 
Саркозі звинувачують у дачі хабара і "торгівлі впливом" (використання службового становища в особистих цілях) і "приховуванні факту порушення професійної таємниці". Аналогічні звинувачення висунуті і проти його адвоката.

За даними слідства, Саркозі через свого адвоката пропонував члену суду Жерару Азіберу сприяти його призначенням на престижний суддівський пост в Монако в обмін на інформацію, "захищену професійною таємницею".

Йдеться про надання даних про "прослуховування" телефонів Саркозі та його адвоката.

Реклама:

Проти Азібера також були висунуті звинувачення в отриманні хабара та приховуванні факту порушення професійної таємниці.

Всі ці дії Саркозі, на думку слідчих, зробив, щоб перешкоджати розслідуванню "справи Бетанкур" про незаконне фінансування його виборчої компанії, яке триває вже з 2007 року.

Всі троє обвинувачених були затримані напередодні вранці, і, після багатогодинного допиту, їм були пред'явлені звинувачення.
 
У разі визнання провини Саркозі за статтею "торгівля впливом" йому може загрожувати термін до 10 років і штраф розміром близько 200 тисяч.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: