"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єфремов продовжує заробляти на тендерах - ЗМІ

Субота, 19 липня 2014, 11:23

Поки українське суспільство і влада вишукують крихти на обмундирування армії і фінансування АТО, державний бюджет країни продовжують розкрадати за допомогою тендерних схем.

Про це своїй статті для ZN.UA пише Григорій Побережний.

Як нагадує автор, закон про державний бюджет на 2014 рік був прийнятий 16 січня. У ньому ДП "Луганськвугілля" отримало рядок на реконструкцію обладнання однієї з шахт.

"Підтримка гірників - справа свята, отже, війна - не війна, а тендери на проведення цих робіт, як кажуть, must go on. ДП "Луганськвугілля" 19 травня 2014 розмістило оголошення про проведення такого тендера. Йшлося про ремонті і технічному обслуговуванні машин та устаткування спеціального призначення, і в кінцевому підсумку на відкриті торги подали заявки кілька учасників", - йдеться в матеріалі.

Реклама:

У підсумку перемогла компанія "Ампір", яка запропонувала ціну 91,3 млн грн, що на 40 млн грн більше конкурента - компанії "Олімп" (51,2 млн грн).

За даними автора за схемою стоїть регіонал Олександр Єфремов "вимінювали свою безмежну лояльність до Віктора Януковича на економічні преференції в регіоні".

"Він ось уже кілька місяців як в опозиції і вже тричі відрікся від "хрещеного батька", але при цьому продовжує заробляти на грошах українського народу. І це при тому, що багато людей вказують на Єфремова, як на одного з призвідників "ЛНР", зазначає автор.

Відомий луганський блогер, а до Майдану - високопоставлений співробітник Луганської податкової Сергій Іванов розповідає, що "Єфремов зробив "ЛНР" можливою і доклав фінансові зусилля".

"Він створив систему смотрящих різних рівнів, і ватажок "ЛНР" Валерій Болотов ще до створення "республіки" був у Єфремова смотрящим за копанками. Всі копанки області віддавали Єфремову бабло за те, що робив можливим саме їх існування", - говорить Іванов. 

Він також додає, що Єфремов душив всі ініціативи, спрямовані на демаркацію і делімітацію кордону в Луганській області, оскільки контрабанда теж була його годівницею, і прозора структура на кордоні йому була невигідна.

"Уж скоро п'ять місяців, як Віктор Федорович і всі його младореформатори і молодоолігархи спішно ретирувалися в "Великоросію", але держбюджет продовжує працювати на інтереси згаданих "біженців", а також багатьох політиків, кримінальних авторитетів і бізнесменів, словом і ділом допомагають терористам на сході воювати проти своєї ж країни. Не буде великим перебільшенням сказати, що вся ця антиукраїнська кампанія в значній мірі профінансована безпосередньо з держбюджету країни", - підсумовує автор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: