"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія знову повертається до атомної енергії

П'ятниця, 18 липня 2014, 12:40

Японія знову вимушена вступити в міжнародний ядерний клуб.

У звіті, опублікованому 17 липня, йдеться про високу безпеку атомної електростанції Kyushu Electric Power Co., розташованої в південній Японії.

Це означає, що два реактори в Сендаї почнуть функціонувати вже в жовтні або листопаді, заявив аналітик Bloomberg New Energy Finance Йоко Нобуоко.

Ще два ядерні об'єкта почнуть працювати до кінця року.

Реклама:

Тривалий процес затвердження - станції збиралися запустити роботу реакторів більше року тому - вказує на те, що в Японії цього літа поки не буде ядерної енергії, при цьому в літній період спостерігається найвищий попит.

Навіть якщо робота деяких ядерних об'єктів буде відновлена​​, частка в енергобалансі країни буде маленькою, так що країна буде залежати від вугілля, нафти і зрідженого природного газу.

"Ми як і раніше дотримуємося думки, що зараз мова не йде про масове відродження, скоріше процес йде поступово", - говорить Ніколос Браун, аналітик компанії Wood Mackenzie.

"Отже, що ми не прогнозуємо значного падіння на споживання скрапленого природного газу".

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що країна зобов'язана запустити атомні електростанції, якщо її метою є реальний економічний розвиток. 

У загальній складності найближчим часом можуть почати роботу до 12 реакторів з 50, які були зупинені після аварії на АЕС "Фукусіма-1".

Весті.Економіка

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!