"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусі не сподобалися українські спецмита

Середа, 16 липня 2014, 18:25

Офіційний Мінськ не згоден з мотивацією введення Україною мит на окремі види білоруських товарів і сподівається врегулювати питання в ході переговорів.

Про це йдеться в коментарі прес-секретаря МЗС Білорусі Дмитра Мірончік, передають "РИА Новости".

"Ми взяли до відома дане рішення наших українських партнерів. Не можемо погодитися з його мотивацією, оскільки Білорусь не робила будь-яких кроків у відношенні саме України", - йдеться в коментарі.

"Тим більше не згодні з тим, що наші кроки трактуються як "недружні", - підкреслив Мірончік.

Реклама:

Він уточнив, що ліцензування імпорту окремих товарів у Білорусь, яке викликало негативну реакцію української сторони, "поширене на невизначене коло країн, а не виключно проти України, як це комусь хочеться піднести".

"Більше того, це також повною мірою вписується в формат міжнародної торгівлі: механізм ліцензування встановлений тільки на шестимісячний термін. Ліцензування жодним чином не означає заборону або квотування, а лише певне впорядкування ринку. Українські ж партнери мають намір обкладати митами в розмірі 55-60% виключно білоруські товари і на період до 31 грудня 2016 року", - йдеться в коментарі.

"Розраховуємо, що час, який є у сторін до набрання чинності рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі України, буде використано для врегулювання наявних у сторін розбіжностей в режимі безпосереднього діалогу. Найближчим часом у Мінську очікуються відповідні консультації з українськими експертами", - сказав Мірончік.

Як повідомлялося, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила ввести мито на імпорт пива солодового, гумових шин і холодильників з Білорусі в розмірі 60,05% від митної вартості до 31 грудня 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!