"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС закликає Росію не вводити обмежувальних заходів у торгівлі з Україною

Вівторок, 15 липня 2014, 20:45

Європейський союз закликає Росію не вводити обмежувальних заходів у торгівлі з Україною у відповідь на підписання Україною угоди про асоціацію та вільну торгівлю з ЄС.

Про це заявив у вівторок член Європейський комісії Штефан Фюле, виступаючи з доповіддю з питань української кризи перед депутатами Європарламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

"Російські погрози вжити превентивних обмежувальних заходів неприйнятні і юридично необгрунтовані. Ми сподіваємося, що Росія утримається від введення таких неспровокованих обмежувальних заходів", - заявив він.

Фюле назвав "історичним" день 27 червня, коли Україна підписала решту угоди з ЄС. Ця угода, підкреслив він, відкриває Україні доступ на найбільший у світі ринок.

Реклама:

"Ми чекаємо якнайшвидшої ратифікації та набуття чинності цього документа, щоб українські ділові кола якомога швидше скористалися вигодами, які вона дає", - сказав він.

Разом з тим, запевнив Фюле, виконання Україною угоди про вільну торгівлю з ЄС жодною мірою не завадить її економічним відносинам з іншими сусідами.

Європейська комісія працює з Росією, щоб розвіяти побоювання і непорозуміння Москви. З цією метою минулого тижня відбулася тристороння зустріч на міністерському рівні між Україною, Росією та ЄС з обговорення можливих наслідків виконання угоди для економічних відносин між Україною і Росією.

Фюле нагадав депутатам, що ЄС виділяє Україні 11 млрд євро допомоги на найближчі кілька років для фінансування необхідних реформ.

Наступного тижня в Брюсселі збирається міжнародна донорська конференція на високому рівні для збору коштів на економічну допомогу Україні, у тому числі на відновлення і економічний розвиток на сході країни.

"Угода про асоціацію - не кінцева мета у співпраці ЄС і України. Вона відкриває нові можливості і є важливим кроком у виконанні Євросоюзом свого зобов'язання підтримувати Україну на шляху до перетворення країни в стабільну і процвітаючу європейську демократію", - підкреслив комісар ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!