В Україні хочуть залишити лише вісім податків

Понеділок, 14 липня 2014, 13:54

Мінекономторгівлі опублікувало проект податкових змін, які можуть бути реалізовані в 2014-2016 роках.

Як йдеться в документі, дані ініціативи дозволять вивести податкову систему України на європейський рівень, ліквідувати корупційну складову, знизити тиск на бізнес шляхом спрощення адміністрування та зниження ставок, пише газета "Сегодня".

Так, проектом пропонується знизити кількість податків на з 22 до 8.

Зокрема, планується ліквідувати ті види оподаткування, надходження яких сумарно формує тільки 2% доходів держскарбниці.

Реклама:

У цей список потрапили, наприклад, екологічний податок, плата за землю, збір на розвиток виноградарства, туристичний збір, держмито та інші.

Крім того, спрощення податкової системи може бути забезпечене за рахунок урізання кількості платежів зі 172 до 52 на рік, надання податкових пільг пріоритетним секторам української економіки, зменшення кількості податкових перевірок.

А щоб держбюджет не втратив доходи через переформатування податкової системи, в Мінекономторгівлі планують розширити базу оподаткування і, можливо, включити в цей список доходи і витрати, які зараз не обкладаються - наприклад, відсоток з депозитів.

Цю проблему можна вирішити і шляхом підвищення ставок збору за користування надрами, якщо надходження від таких податків низькі, а видобуток рентабельний.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!