"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов націлився на ринок інтернет-телебачення

Понеділок, 14 липня 2014, 09:59

Медіа Група Україна, що належить СКМ Ріната Ахметова, виходить на новий для неї ринок інтернет-телебачення.

Про це "ЛІГАБізнесІнформ" в інтерв'ю повідомив член наглядової ради МГУ Федір Огарков.

"Це "коробкове рішення", яке з'явиться в пунктах продажів "Укртелекому" 15 липня, - розповів Огарков. - Наш продукт - це сет-топ-бокс з підключенням до інтернету і телевізора. Для якісної та безперебійної роботи достатньо швидкості в 3-5 мегабіт".

Сет-топ-бокс - прилад, який буде передавати сигнал від провайдера до телевізора. Сервіс почне роботу під уже існуючим брендом Oll.tv, що входять в МГУ. Цей інтернет-ресурс був створений в 2012 році для перегляду ліцензійного відео-контенту.

Реклама:

У МГУ сподіваються, що за рахунок синергії Oll.tv і "Укртелекому" їм вдасться збільшити кількість користувачів.

Зараз "Укртелеком" найбільший інтернет-провайдер в Україні у нього близько 1,6 млн абонентів.

"Ми плануємо протягом трьох років охопити понад мільйон абонентів" - розповів про плани Огарков.

Генеральний директор сервісу онлайн-телебачення Divan.TV Андрій Колодюк вважає, що серед абонентів "Укртелекому" таку послугу зможуть дозволити собі менше половини абонентів.

"Необхідну швидкість для IPTV-сервісів буде мати не більше третини абонентів Укртелекому, так як їх більшій кількості просто не вистачить швидкості", - зазначив Колодюк.

Втім, поки що жодному інтернет-провайдеру не вдалося продати IPTV телебачення третини своїх абонентів.

Так найбільшим гравцем на цьому ринку - є телекомпровайдера Воля, який надає послугу IPTV-телебачення 17000 клієнтів, в той час як усього у компанії більше 600 000 абонентів.

IPTV-телебачення від МГУ буде коштувати від 38 до 159 гривень на місяць. Стандартний пакет (79 грн) буде давати доступ до 130 каналах і великої частини відеоархіву Oll.tv.

Для порівняння зараз Воля надає послугу IPTV телебачення від 30 грн/міс. У пакет входять 175 каналів, правда, на відміну від рішення Oll.tv за оренду обладнання доведеться платити окремо - 10-12 грн на місяць.

Зараз група володіє ліцензією для мовлення на 60% території України. У МГУ також планують роздобути і інші 40%, але, за словами Огаркова, цей процес може затягнутися через події на сході країни.

У МГУ не збираються обмежуватися співпрацею тільки з Укртелекомом. Зараз група укладає договори з іншими інтернет-провайдерами, щоб їхні абоненти також мали можливість дивитися телебачення від Oll.tv

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!