"Нафтогаз" почав відключати боржників від газопостачання

Четвер, 10 липня 2014, 19:34

НАК "Нафтогаз України" надіслала доручення про відключення від газопостачання ПАТ "Київенерго" та ПАТ "Харківська ТЕЦ-5" до повного погашення заборгованості за спожитий газ.

Пор це повідомляє прес-служба компанії.

Як зазначається, сумарна заборгованість цих двох компаній становить 2,6 млрд гривень або близько 13% загальної заборгованості субєктів господарювання перед Нафтогазом.

"Наразі заборгованість Київенерго перед Нафтогазом становить 1,85 млрд гривень. Після отримання попередження про відключення Київенерго перерахувало Нафтогазу 766 млн гривень у рахунок погашення заборгованості. Зважаючи на це, Нафтогаз тимчасово призупинив процедуру відключення підприємств Київенерго", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також зазначається, що Харківська ТЕЦ-5 заборгувала близько 700 млн гривень. Керівництво Нафтогазу сподівається, що після отримання попередження харківська компанія теж віднайде можливість розпочати погашення заборгованості.

На думку голови правління Нафтогазу Андрія Коболєва, в умовах газового протистояння з Росією заборгованість компаній за спожитий газ становить серйозну загрозу для енергетичної безпеки держави.

"Нафтогаз дає чіткий сигнал: хто не платить за газ, той його не отримуватиме. Накопичування боргів за спожитий газ є неприпустимим", - наголосив Коболєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!